Tapi blogger Sal kata makan dengan lodeh. Nak melodeh tu yang malas tu. Jadi, buat tauhu sumbat versi tak sumbat. Kuah popia semalam pun ada baki lagi. Sementara panaskan lauk rendang ayam, potongkan 2 keping tauhu jadi 8 bahagian.
Sambil tu siapkan taugeh, buang hujung taugeh dan kemudian celurkan dengan air panas. Timun jepun kita sagat je bagi halus macam tu. Senang! Kalau buat versi sumbat memang sesuai sangat letak timun sagat macam tu.
baca juga : resipi tauhu sumbat kuah sambal manis
Selain dihidangkan dengan kuah sambal manis, ada orang suka makan tauhu sumbat dengan kuah kacang. Ikut selera masing-masing.
Kalau dah buat sambal manis ni, kena buat stok lebih sikit. Sesuai untuk kuah popia dan sos untuk nasi ayam pun boleh. Kann...
Kuah kacang pulak kalau buat lebih boleh digandingkan dengan nasi impit, pecal dan lontong. Nak buat sate sendiri tu memang taklah.
Selain dihidangkan dengan kuah sambal manis, ada orang suka makan tauhu sumbat dengan kuah kacang. Ikut selera masing-masing.
Kalau dah buat sambal manis ni, kena buat stok lebih sikit. Sesuai untuk kuah popia dan sos untuk nasi ayam pun boleh. Kann...
Kuah kacang pulak kalau buat lebih boleh digandingkan dengan nasi impit, pecal dan lontong. Nak buat sate sendiri tu memang taklah.
0 comments:
Catat Ulasan